Друзі дивуються, навіщо саджу так багато кабачків? Показую,як я їх готую все літо на сніданок або перекус
Ми з мамою завжди садимо багато кабачків, тому що дуже любимо їх готувати, і, звичайно,є. Страви з них завжди легкі, адже кабачок – низькокалорійний продукт. А тим більше влітку, у поєднанні з іншими овочами, виходить дуже смачно! Сьогодні ділюся рецептом, яким користуюся протягом багатьох років. Обов’язково забирайте до себе в скарбничку, якщо не знали його досі.
Беремо два молодих* кабачка, зрізаємо плодоніжку. Шкірку можна не видаляти, тому що вона ніжна. Я лише трохи счистила ті місця, які мені не подобалися.
Натираємо кабачки на крупній тертці, віджимаємо,щоб видалити зайву рідину і перекладаємо в глибоку миску.
Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до кабачків. Слідом натираємо сир на крупній тертці і перекладаємо до овочів.
Вбиваємо яйця, солимо і перчимо за смаком. Далі додаємо борошно і добре перемішуємо до однорідності.
У сковороді розігріваємо рослинне масло. Викладаємо приблизно по одній столовій ложці овочевої суміші і смажимо на сильному вогні з двох боків до золотистої скоринки.
Як тільки оладки підрум’янилися, накриваємо сковороду кришкою, робимо вогонь на мінімум і тушкуємо хвилини 3-4 їх до готовності.
Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Легкий, швидкий, а головне – смачний сніданок або обід готовий. Рекомендую є оладки теплими, щоб сир не встиг затвердіти (хоча і в холодному вигляді вони теж дуже смачні). Приємного апетиту!
Продукти:
– кабачки – 2 шт (400гр)
– морква – 1 шт
– яйця – 3 шт
– сир твердий – 70 гр
– борошно – 3 ст. л.
– щіпка солі
– мелений перець – за смаком
* Можна брати не тільки молоді кабачки. Якщо ви використовуєте старі, то очистіть їх від шкірки і насіння.
Щоб додати пікантності в оладки, можна додати пару-трійку зубчиків часнику. Якщо любите зелень – сміливо додаєте. З нею теж оладки (деруни) з кабачків будуть дуже смачними.
Діліться у коментарях, якщо сподобався рецепт. А може ви якось по-іншому їх готуєте? Теж діліться, мені буде цікаво почитати і додати щось нове в це блюдо. Не забувайте ставити лайк і , якщо ви досі цього не зробили.